dilluns, 20 de setembre del 2010

Crítica al periodisme esportiu actual

Com diria Jaume Creixell: Se m'ha cansat d'aguantar i no dir res...

És insoportable les barbaritats que es poden llegir des de Madrid i des d'alguns diaris de Barcelona.

4 mesos després de l'entrada de Sandro Rosell a la presidència del Barça, el diari GOL continua acusant Joan Laporta i l'antiga directiva de noves coses. És espectacular. Ningú del club ha dit res en principi, però ja se sap tot... quina intriga. Falten 15 dies per l'Assemblea de Socis i Compromisaris, on ha de sortit tota la veritat. Ja no farà falta perquè estarà tot dit.
Algú deu filtrar aquestes informacions o hi ha persones que es dediquen a esbombar perquè si.

No sóc una persona molt afina al pensament de Rosell, més aviat al contrari, i tampoc seré jo qui defensi Joan Laporta de les acusacions, perquè possiblement se les mereixi. Però sembla que aquest home en aquest moment és el diable i que ho ha fet tot malament per aquest club. Em sembla que aquest home, juntament en una primera etapa amb el propi Rosell, i després ell amb altre gent van treure aquest club de la deriva que havia agafat en l'etapa Gaspart. Però d'això costa enrecodar-se'n.

Crec que no es poden fer judicis fins que tot no es posi damunt la taula, és a dir, que fins el dia 16 tothom hauria d'estar mutis i a la gàbia.

Per cert, 2 curiositats: 1. Rosell, en la candidatura amb Laporta del 2003, van anunciar aixecar totes les catifes... encara les espero per part dels 2. I la 2a, com és que la directiva ha acceptat que Spanair, companyia en la qual crec que Soriano encara continua lligada i un dels rivals de Rosell (candidaura d'Ingla), es pugui publicitar a tot el Camp Nou? A més a més, Turkish Airlines, patrocnadora oficial del Barça i crec que 4a companyia aeria del món, ja ho accepta? La opció màrqueting a mi no em val per res...

El següent tema m'ha sorgit avui al migdia. Llegint pel Twitter, he vist una crítica a Aduriz (València). No sabia el perquè d'ella fins que he vist quin era el motiu: Del Bosque l'ha convocat per la selecció per les baixes que té. Problema: aqust jugador va firmar fa un cert temps un document en favor de la seleció basca.

Doncs a un periodista li ha semblat malament aquesta convocatòria i s'ha posat a discutir amb la gent sobre la convocatòria d'aquest jugador: com per exemple li critica la seva falta de coherència (en part lògica*): "La falta de coherencia sería apoyar/firmar un manifiesto público y, a continuación, ir contra dicho manifiesto".
El summum que m'ha fet que el repliques han estat aquests dos tweets (missatges): "Cierro el tema: a los q me dicen que Aduriz va pq sería castigado/multado si renunciara, les pregunto: ¿Cuál fue la multa/castigo de Gasol? || He sacado la misma conclusión que @javierares. Cuando se mezclan política y deporte saltan chispas. Yo, afortunadamente, soy 100% apolítico."
Si porta 3 o 4 hores discutint sobre aquest tema, el primer no pots dir que a tu ets apolític. I després hauria d'informar-se millor abans d'opinar, que és el que hauria de fer un periodista: GASOL no va al Mundial de bàsquet perquè porta una acumulació de partits durant els últims anys i tot un seguit de lesions i molèsties, que el que més li feia falta era descansar, cosa que la Fed. de Basquet i el seleccionador va acceptar i no va anar (a més les normes li ho permeten perquè és uan causa del tot justificada).
* I després per inepte perquè no és el pimer ni el segon cas que succeeix amb jugadors catalans. Un al futbol amb Oleguer i l'altre a l'hoquei patins amb Miquel Masoliver. Els dos havien dit que ells jugarien amb la selecció catalana i que li donarien suport. El primer va acabar acceptant anar a una concentració d'un dia, però no va anar al Mundial després de parlar amb Aragonés i a Masoliver se'l va obligar. Per què?
Perquè Espanya som la hòstia. Si un jugador es nega li cardem una multa/sanció o inabilitació per jugar i ens quedem tant amples, sense tenir en compte cap criteri.

I ja no cal parlar de les bestieses en diaris que venen de la capital o dels programes nocturns.

Seguirem criticant...

2 comentaris:

  1. Di que si Karl! Que ja fot fàstig aixó dels forats i dels draps bruts d'en Laporta i en Rosell amb la bonca tancada, fent servir els periodistes com a gossos.
    Ah! I que no parlin malament d'Aduriz, que com ja et vaig dir, es fotra un fart de fer gols, és un crack.
    Per cert, tu també te la tallaràs i et faràs monja com en Jaume Creixell???!!!

    Records.

    ResponElimina
  2. No et nego que Aduriz pot arribar a ser un molt bon jugador, sobretot en el joc aeri. Però si veiem la trajectòria que ha tingut tampoc és que hagi estat en un equips ultracompetitius. A Bilbao era forces vegades suplent i d'allà va sortir via Mallorca, amb moltes bronques i per la crescuda de nivell de joc i d'importància en el joc en si de l'athletic de Llorente.
    En el València el veia com una mica incògnita, perquè ha estat un equip que els últims anys ha jugat bàsicament amb míssils al davant i Aduriz no té la velocitat de Villa.

    No, superar en Jaume creixell és impossible.

    ResponElimina